Ambachtelijke & bekroonde worstmakerij

Worstmakerij

Ambachtelijke

Bijna alle vleeswaren en worstsoorten worden binnen ons eigen bedrijf gemaakt. Voor het maken van vleeswaren en worstsoorten hebben we een groot assortiment aan kruiden en specerijen in huis.

Het maken van vleeswaren en worstsoorten vereist goede hygiëne en veel discipline. Een groot voordeel van zelf worst maken in ons bedrijf is, dat de grondstoffen van ons eigen geslachte vee komt. Op deze manier zijn we verzekerd van een goede basis van onze vleeswaren en worstsoorten. Misschien lijkt het maken van de verschillende producten simpel, toch is dat het niet.

Er zijn namelijk een aantal belangrijke factoren waardoor alles mis kan gaan. Zo moet de temperatuur van het deeg precies goed zijn. Het deeg mag niet te grof of te fijn zijn. De temperatuur in de worstmakerij moet binnen bepaalde grenzen liggen.

Vanwege hygiëne kunnen tijdens het worst maken geen andere activiteiten plaatsvinden in de worstmakerij. En natuurlijk moet de volle aandacht besteedt worden aan de worst. Als de vleeswaar of worstsoort “gemaakt” is, is hij nog niet gereed voor consumptie.

Er moet nog een proces uitgevoerd worden. Dit kan koken, roken, grillen, bakken, braden of pekelen zijn of een combinatie van deze. Pas als dit alles gebeurd is, kunnen wij de vleeswaar of worstsoort met trots aan u presenteren.
 
Een Overzicht Van Ons Assortiment

Gekookte achterham
Gebakken boerenham
Balkenbrij

Gedroogde peelham
Diverse patés
Ontbijtspek

Diverse gebraden gehaktsoorten
Rookvlees
Bourgondisch spek

Uitsnijderij

Vakmanschap in onze

Wij werken in onze slagerij nog met halve runderen en halve varkens. De Belgisch witblauwe runderen kopen we bij ons vast netwerk aan boeren in.

Hierdoor weten we precies wat voor vlees we in de kuip hebben en kunnen we ten alle tijden de beste kwaliteit garanderen. We maken gebruik van Hollands varkensvlees van de hoogste kwaliteit.

De Nederweerter Bekroonde Peelham!

Onze absolute trots!

Uitgesneden van de ham van het varken in onze uitsnijderij. Hierna wordt de ham gezouten, gepekeld en gaat het onze voor 2 maanden rijpen in het zout. Daarna wordt de ham afgerookt en gaat het onze eeuwenoude droog kelder in om verder te drogen voor min. 3 maanden.

Deze met zorg vervaardigde hammen zijn van de hoogste kwaliteit. Op verschillende slagers vakwedstrijden vallen onze hammen telkens in de prijzen.

In hartje Nederweert ligt onder ons een pand een eeuwen oude kelder waarvan de gewelven nog zichtbaar zijn. Deze is helemaal uitgegegraven en uitermate geschikt voor het drogen van rauwe producten. Onze eigen middeleeuwse klimaat kelder!

De Peelham is uniek product wat enkel te vinden is in onze slagerij!