De Slanke Bourgondiër Kalkoenvlees

De Slanke Bourgondiër

Een Eerlijk Keurmerk Voor Trotse Kalkoenhouders

De Slanke Bourgondiër is een initiatief van trotse Nederlandse kalkoenhouders. Op hun familiebedrijven zorgen ze met liefde en passie voor hun pronkende kalkoenen.

De liefde voor de kalkoenen vertaalt zich in heerlijke Nederlandse kalkoenproducten. Vetarm en met eindeloos veel mogelijkheden. Een ideaal product voor de bewuste consument die met een gezonde levensstijl bezig is, maar daarbij vooral wil genieten van lekker eten!

Waarom Kalkoensvlees?

De kalkoen zit in de lift. Steeds meer Nederlanders ontdekken dat de kalkoen niet onder doet voor zijn kleinere gevederde broertje. Integendeel, met het kalkoensvlees van De Slanke Bourgondiër heeft u een stukje kwaliteitsvlees in handen. De kalkoenen groeien vaak op in de regio, in Nederweert zijn al twee Slanke Bourgondiër boeren!

Kalkoen biedt voor ieder wat wils. Kalkoen is heerlijk op de barbecue, bij asperges, als ingrediënt voor een kalkoen-wildschotel in de winter of natuurlijk als de bekende kerstkalkoen. Toch meer inspiratie nodig? Bekijk de recepten hieronder of kijk op de website van De Slanke Bourgondiër.

Een paar overheerlijke recepten

Kalkoenschnitzels met paprikasaus

Serveer met tuinbonen of sperziebonen en gekookte aardappelen

Ingrediënten

Voor drie tot vier personen

  • - 400 gram ongepaneerde kalkoenschnitzels
  • - 1 rode paprika
  • - 1 groene paprika
  • - 1 ui
  • - 1 bekertje zure room
  • - 1 blikje tomatenpuree
  • - 1 tl paprikapoeder
  • - 2 el water
  • - Worcestershiresaus
  • - 60 gram boter of margarine
  • - Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kalkoenschnitzels met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de schnitzels aan beide zijden op de laagste stand (5 minuten aan iedere kant). Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm.
  2. Fruit de kleingesneden ui in de bakboter met de paprikareepjes.
  3. Voeg vervolgens de puree, de paprikapoeder, het water, de room toe en verwarm het geheel.
  4. Maak de saus af op smaak met worchestershiresaus, zout en peper.

Kalkoen uit Limburg

Serveer met ijsbergsla met appel, gember, banaan, noten en gekookte aardappelen.

Ingrediënten

Voor vier personen

  • - 500 gram kalkoendijvlees
  • - 3 uien
  • - 3 dl wijnazijn
  • - 1,5 dl water
  • - 50 gram boter
  • - 2 el suiker
  • - 3 el appelstroop
  • - Allesbinder
  • - Peper

Bereidingswijze

  1. Snijd het kalkoenvlees klein en schep dit in een diepe kom of een goed afsluitbare koelkastdoos. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de koelkast gedurende 12 uur.
  2. Zeef de marinade en bewaar het kalkoenvlees met de uien. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen met de uien rondom bruin.
  3. Voeg de suiker en de stroop toe en stoof dit in 30 minuten.
  4. Bind de vloeistof met de allesbinder, verwarm dit nog 10 minuten en maak het gerecht af met peper.

De Slanke Bourgondiër

Initiatief van trotse kalkoenhouders uit de peelstreek

Bestellen