Een Eerlijk Keurmerk Voor Trotse Kalkoenhouders

De Slanke Bourgondiër

De Slanke Bourgondiër is een initiatief van trotse Nederlandse kalkoenhouders. Op hun familiebedrijven zorgen ze met liefde en passie voor hun pronkende kalkoenen.

De liefde voor de kalkoenen vertaalt zich in heerlijke Nederlandse kalkoenproducten. Vetarm en met eindeloos veel mogelijkheden. Een ideaal product voor de bewuste consument die met een gezonde levensstijl bezig is, maar daarbij vooral wil genieten van lekker eten!

Caption For the Image

Caption For the Image

Waarom Kalkoensvlees?

De kalkoen zit in de lift. Steeds meer Nederlanders ontdekken dat de kalkoen niet onder doet voor zijn kleinere gevederde broertje. Integendeel, met het kalkoensvlees van De Slanke Bourgondiër heeft u een stukje kwaliteitsvlees in handen. De kalkoenen groeien vaak op in de regio, in Nederweert zijn al twee Slanke Bourgondiër boeren!

Kalkoen biedt voor ieder wat wils. Kalkoen is heerlijk op de barbecue, bij asperges, als ingrediënt voor een kalkoen-wildschotel in de winter of natuurlijk als de bekende kerstkalkoen. Toch meer inspiratie nodig? Bekijk de recepten hieronder of kijk op de website van De Slanke Bourgondiër.

Serveer met tuinbonen of sperziebonen en gekookte aardappelen

Kalkoenschnitzels met paprikasaus

Ingrediënten

Voor drie tot vier personen

  • 400 gram ongepaneerde kalkoenschnitzels
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 bekertje zure room
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el water
  • Worcestershiresaus
  • 60 gram boter of margarine
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Serveer met ijsbergsla met appel, gember, banaan, noten en gekookte aardappelen.

Kalkoen uit Limburg

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 500 gram kalkoendijvlees
  • 3 uien
  • 3 dl wijnazijn
  • 1,5 dl water
  • 50 gram boter
  • 2 el suiker
  • 3 el appelstroop
  • Allesbinder
  • Peper

Bereidingswijze