Ruyghveen varkensvlees

Onze varkens

Kwaliteit en Ambacht uit de peelstreek

Een varken is van oorsprong natuurlijk niet bedoeld om op te eten en daar zijn we ons ook terdege van bewust. Maar aangezien 95% van de Nederlanders regelmatig vlees eet, is vee nou eenmaal onderdeel van onze voedselketen. Daarom houdt Ruyghveen rekening met het welzijn van hun varkens.

Onze varkens worden geboren in de Peel

en groeien daar ook op

Ze worden door onze gepassioneerde varkenshouders met liefde en aandacht grootgebracht. De boeren zijn betrokken bij hun vee, optimale verzorging staat daarbij op nummer een. Onze varkens krijgen extra zorg, speciaal voer en de transportkilometers zijn beperkt. Ook leven ze in innovatieve stallen waar ze alle tijd en ruimte krijgen om rustig op te groeien. En dat zie je terug! Varkens uit de Peel zitten zichtbaar beter in hun vel en dat geeft ons als slager voldoening. Ruyghveen is kwalitatief en smaakvol vlees, geproduceerd op verantwoorde wijze.

Liefde voor het vak

Dat ziet u bij al onze boeren terug

Onze varkenshouders zijn stuk voor stuk opgegroeid in het agrarische landschap van de Peel. De passie voor het varkenshouden is hun met de paplepel ingegoten en dat merkt u: onze varkenshouders zijn betrokken bij hun dieren én bij de omgeving. Ze werken hard, maar verliezen de aandacht voor het individuele dier daarbij niet uit het oog.

Liefde voor het vak en toewijding voor het dier ziet u bij al onze boeren terug: “We staan met hart en ziel paraat voor ons vee”. Onze varkenshouders staan aan de bron van ons vlees en stellen zich graag aan u voor:

Het Vlees

Onze slagers vertellen u graag over Ruyghveen, vlees met Peelkarakter. Een smaakvol stuk varkensvlees van goede kwaliteit. Ook verwerken wij het vlees van varkens uit de Peel tot heerlijke Ruyghveen producten. Van varkenshaasje tot schnitzel, van gehakt tot karbonade en van poulet tot speklap, het assortiment van Ruyghveen heeft een verhaal en is bereid met passie. Dat proeft u! Vraag ons naar Ruyghveen en geniet van een goed stuk varkensvlees uit de Peel!

Koken met Ruyghveen

Ruyghveen deelt op hun website recepten met Ruyghveen vlees. Wij konden het niet laten om er enkele met u te delen. Kijk voor meer recepten op de website van Ruyghveen.

Gevulde varkenshaas

Tip: lekker met gebakken aardappeltjes!

Ingrediënten

Voor vier tot zes personen

  • - 1 flink bosje basilicum, steeltjes gehakt, blaadjes heel
  • - 70 g parmezaan, geraspt
  • - 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • - 140 g zongedroogde tomaten
  • - olijfolie
  • - 2 grote Ruyghveen varkenshazen
  • - 10 plakjes Ruyghveen parmaham

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een keukenmachine de basilicumsteeltjes, parmezaan, pijnboompitten en tomaten met 3 el olie en zwarte peper.
  2. Maak een insnede van een derde diep over de lengte van de varkenshaas en leg hem open. Sla de varkenshaas met een deegroller platter tussen 2 vellen vershoudfolie.
  3. Leg de plakjes ham op een houten plank, elkaar iets overlappend, en leg het vlees erop, zonder de vershoudfolie. Rangschik de basilicumblaadjes over het midden van het vlees en verdeel daarover het mengsel uit de keukenmachine.
  4. Rol het vlees op met de vulling erin; de buitenkant is bedekt met ham. Zet vast met cocktailprikkers. Leg de rol in een braadslee, besprenkel met olie en bestrooi met zwarte peper.
  5. Bak de varkenshaas circa 30 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer een vleespen die je erin steekt er heet weer uitkomt.

Spaghetti met gehaktballetjes

Ingrediënten

Voor vier tot vijf personen:

  • - 2 tenen knoflook (1 in dunne plakjes gesneden, 1 geperst)
  • - Olijfolie
  • - 1 blikje gepelde tomaten (400 g)
  • - 500 g Ruyghveen gehakt
  • - 1 ei, losgeklopt
  • - 1 handje vol geroosterde pijnboompitten
  • - 2 el gehakte peterselie
  • - 3 el geraspte parmezaan
  • - 25 g oudbakken brood, geweekt in warm water
  • - 500 g spaghetti

Bereidingswijze

  1. Fruit de plakjes knoflook in een beetje olijfolie. Als de knoflook verkleurt, voeg je de tomaten plus royaal zout en peper toe. Laat de saus pruttelen.
  2. Meng het gehakt, de geperste knoflook, eieren, pijnboompitten, peterselie en parmezaan in een kom. Knijp het water uit het brood en breek het boven de kom. Voeg zout en peper toe en kneed het gehakt. Maak je handen nat en rol er balletjes van.
  3. Verhit wat olijfolie op middelhoog vuur. Als de olie heel heet is, voeg je de balletjes toe en bak je ze in 6–8 minuten rondom bruin. Voeg meer olie toe als ze aan elkaar beginnen te plakken. Als ze gaar en bruin zijn, voeg je de balletjes toe aan de zacht pruttelende tomatensaus.
  4. Kook de pasta. Giet af en roer de pasta door de saus met balletjes. Strooi er vlak voor het opdienen extra parmezaan over.
Wij hebben meer duurzame merken, zoals De Slanke Bourgondiër