Hammen Uit Eigen Droog Kelder!

Rauwe Hammen Specialist

In de jaren 70 begon John Hermanns met het produceren van eigen Hammen. Na het zorgvuldig uitbalanceren van de juiste kruiden, specerijen, zoutgehalte en luchtvochtigheid kwamen de eerste hammen uit de productie. Toendertijd werd gebruik gemaakt van een droog kamer. Dit bleek al snel niet te functioneren omdat het een te kleine ruimte was.

Bij toeval werd een gewelf ontdekt onder de winkel van de slagerij. Dit voldeed uitstekend als droogkamer door het klimaat in de kelder.

Het Begint Allemaal Met Goed Varkensvlees

de basis van een goede rauwe ham

Het is van belang dat de varkens het juiste vet/mager gehalte hebben met het juiste gewicht. Daarnaast is de PH waarde van het vlees erg belangrijk. Hierbij is het noodzakelijk dat de varkens weinig stress gehad hebben.

We gebruiken het Ruyghveen varkensvlees voor onze hammen. Dit varkensvlees is kwalitatief perfect voor rauwe hammen te maken. De boeren verzorgen overigens de varkens met liefde en ze hebben weinig reisafstand naar het slachthuis wat ervoor zorgt dat de PH waarde juist is.

Een greep uit ons Rauwe Hammen assortiment

top slagers

Vakmanschap
We benen de varkens nog op de ouderwetse manier uit. Zo weten we letterlijk wat voor vlees we in de kuip hebben en welke hammen geschikt zijn voor het maken van een rauwe ham. Deze selecteren we en snijden ze op maat zodat je een mooie plaatham vorm krijgt.

Klein feestje in uw tuin of groot feest van bijvoorbeeld de buurtvereniging?

Lekker BBQ-en begint bij Slagerij John Hermanns te Nederweert