In de beginjaren werd John bijgestaan door zijn hele familie
Vader Leike was van oorsprong veehandelaar en slager en hielp met het inkopen van de runderen en varkens bij boeren in de omgeving of op de veemarkt in Den Bosch. Moeder Corrie hielp met de huishoudelijke aangelegenheden en zus Els en broer Koos hielpen mee in de slagerij.
Zo onstond het familiebedrijf Hermanns. De naam Slagerij Caris werd behouden voor de goede naam en uit eerbied voor de familie Caris die John deze kans gunde. Er werd in de begin jaren nog volop aan slachten gedaan. De runderen en varkens moesten van perfecte kwaliteit zijn, wilde ze een plaatsje bemachtigen in de toonbank van Slagerij Caris. Geen concessies aan kwaliteit was en is het credo en werd door John goed in de gaten gehouden.
Het slachten is door het uitbreken van verschillende virussen en ziektes elders in Nederland ( denk aan mond en klauw zeer en de varkenspest) onmogelijk geworden voor de zelfstandige slager. De door de overheid opgelegde kosten werden te hoog om dit vol te houden.