7 dagen per week bestellen, ieder moment van de dag

Dinsdag t/m zaterdag ophalen vanaf 12:00 tot 18:00

Jaren 60
Onze slagerij is al ruim 70 jaar aanwezig in Nederweert.

De familie Caris begon de slagerij/slachterij onder de naam Slagerij Caris (tegenwoordig noemen enkele Nederweertenaren de slagerij nog steeds zo!) In de jaren 60 besloot Piet Caris, de eigenaar, dat het tijd was om het stokje over te dragen om zo het voortbestaan van de slagerij te garanderen. Op dat moment werkte John in de slagerij en hij werd op 22 jarige leeftijd gevraagd om de slagerij/slachterij over te nemen.

Het zou een hele klus worden om de zaak over te nemen. In die tijd was een slagerij overnemen voor zo’n jong iemand erg lastig. Piet had echter het volste vertrouwen in John en samen met vader Leo (Leike) Hermanns gingen ze aan de slag.

Jaren 60
Jaren 70
In de beginjaren werd John bijgestaan door zijn hele familie

Vader Leike was van oorsprong veehandelaar en slager en hielp met het inkopen van de runderen en varkens bij boeren in de omgeving of op de veemarkt in Den Bosch. Moeder Corrie hielp met de huishoudelijke aangelegenheden en zus Els en broer Koos hielpen mee in de slagerij.

Zo onstond het familiebedrijf Hermanns. De naam Slagerij Caris werd behouden voor de goede naam en uit eerbied voor de familie Caris die John deze kans gunde. Er werd in de begin jaren nog volop aan slachten gedaan. De runderen en varkens moesten van perfecte kwaliteit zijn, wilde ze een plaatsje bemachtigen in de toonbank van Slagerij Caris. Geen concessies aan kwaliteit was en is het credo en werd door John goed in de gaten gehouden.

Het slachten is door het uitbreken van verschillende virussen en ziektes elders in Nederland ( denk aan mond en klauw zeer en de varkenspest) onmogelijk geworden voor de zelfstandige slager. De door de overheid opgelegde kosten werden te hoog om dit vol te houden.

Jaren 70
Jaren 80
Naam veranderd in Slagerij John Hermanns

In de jaren 80 werd de naam veranderd in Slagerij John Hermanns. De slagerij ging onder de leiding van John al tientallen jaren mee en niet geheel zonder succes.

Vrouw Annie en knecht Frank van Hout kwamen ook in de slagerij te werken. Er werden enorm veel prijzen gewonnen op verschillende vakwedstrijden. Iedere belangrijke vakwedstrijd werd wel 1 of zelfs meerdere keren gewonnen door het duo John & Frank.

Ze blonken uit in de worstmakerij en zelfgemaakte gedroogde hammen. Samen vergaarde ze kennis en vaardigheden die de basis heeft gelegd voor de slagerij heden ten dagen.

Jaren 80
Jaren 90
Worstmakersgilde

In de jaren 90 werd John benaderd door Paul van Trigt om bij het Worstmakersgilde te komen. Het worstmakersgilde is een ambachtelijke branche vereniging waar je niet zomaar lid van wordt. Je moet vakkennis op het gebied van worstmakerij en liefde voor het vak hebben.

Een waar succes, John en Frank konden hun passie verder ontwikkelen en kregen beide de prestitieuze titel ” Meester Worstmaker”.

Jaren 90
1995
Verbouwing

In 1995 was de winkel van de slagerij toe aan een verbouwing. Er werd een nieuwe winkel gebouwd die nog steeds helemaal aan de huidige eisen voldoet.

Ook de werkplaats en apparatuur is meerdere malen vernieuwd tot een moderne worstmakerij.

1995
1996
Worstmaker van het Jaar

In 1996 werden John, Frank en team uitgeroepen tot “Worstmaker van het Jaar”. Het jaar daarop werd een artikel gepubliceerd in het slagersvakblad ‘Vlees’ met de titel ‘1 keer goud zou mooi zijn!’.

Dit ging over de internationale slagersvakbeurs Slavakto. En wat bleek slager Frank van Hout werd dit jaar Internationaal kampioen op deze vakwedstrijd!

1996
2009
Leo Hermanns

In 2009 werd het team versterkt door zoon Leo die in snel tempo werd opgeleid tot volwaardig slager en worstmaker. Op het SVO (Slagers Vak Opleidingen) werd Leo tijdens de SVO vakwedstrijden kampioen in de gekookte ham soorten.

In die tijd werd ook de slagerij als Barbecue Specialist op de kaart gezet. Het barbecue assortiment werd vergroot met kwaliteits producten en diverse pakketten voor zowel grote als kleine groepen.

2009
2011
Lekkerste spareribs van Nederland

Slagerij John Hermanns gedeelde 4e plaats bij Sparerib Trophy 2011. “De kwaliteit is enorm omhoog gegaan”, zo oordeelde de jury gelijkgestemd na de tweede ronde van de Spare Ribs Trophy op donderdag 19 mei.

Met 64 inzendingen van de 95 aanmeldingen had de jury (Piet van den Berg, Rien Bezooijen en Bert de Jonge) van de Spare Ribs Trophy 2011 weer een grote opdracht voor zich liggen.

2011
2012
Een treurige dag

Op 25 augustus 2012 gebeurde het ondenkbare. John overleed na een operatie aan de gevolgen van een hartinfarct. Een gebeurtenis wat het team en familie diep schokte…

Doorgaan!

Na deze gebeurtenis werd direct besloten door Annie en Leo om met de zaak door te gaan. Het levenswerk van John mocht niet verloren gaan en samen met het team zijn ze vol enthousiasme aan de slag gegaan.

En niet geheel zonder succes op korte tijd werden alle ingezonden producten van slagerij John Hermanns op Slavakto met Goud beoordeeld.

2012
2013
Kampioen ‘Worstmakerij Limburg’ 2013

Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgilde op 21 januari jl. is Slagerij John Hermanns door astronaut André Kuipers gekroond tot ‘Kampioen worstmakerij Limburg’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Zoals het een vakman betaamt, geeft Slager Leo Hermanns de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt Leo dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat.

Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerij

2013
2016
"Beste worstmakerij & Traiteur" van de regio Limburg 2016 en 2018

“Beste worstmakerij & Traiteur” van de regio Limburg in ontvangst mogen nemen!(en een gedeelde tweede plaats van Nederland). Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteur artikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn deze producten microbiologisch gekeurd.

Goed om te weten is dat het Worstmakersgilde niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten. Slagerij Hermanns is onlangs Nederlands kampioen Gekookte Worstsoorten geworden. De vakjury heeft bepaald dat de Jachtworst in Natuurdarm de allerbeste kookworst van Nederland is!

2016
0
    0
    Je winkelwagentje
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen
      Verzilver Coupon