Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit, niet vanwege de ‘kogelachtige’ vorm. Van de verschillenden soorten biefstuk is biefstuk van de haas het malst, daarna volgt de kogelbiefstuk.
€5.63 – €56.25
Bereidingswijze voor in de grillpan:
Haal de kogelbiefstuk 1 uur voordat het vlees de pan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Zorg dat de pan goed heet is. Ongeveer 1 minuut rondom bruin bakken. Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
Bereidingswijze voor op de BBQ:
Haal de kogelbiefstuk 1 uur voordat het vlees de BBQ op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de BBQ. Vervolgens ongeveer 3 minuten rustig laten garen aan de zijkant van de BBQ. Draai de kogelbiefstuk regelmatig om.
Gekoeld bij ≤ 4°C 2-3 dagen
In de diepvries te bewaren tot 3 maanden
100% rundvlees
Magesloten
Di 08:30 t/m 18:00
Wo 08:30 t/m 18:00
Do 08:30 t/m 18:00
Vr 08:30 t/m 18:00
Za 08:00 t/m 16:00
Zo gesloten
Gildeslagerij John Hermanns
Kerkstraat 83
6031 CG, Nederweert
T 0495-632119
Einfo@slagerijhermanns.nl