Ambachtelijke & bekroonde worstmakerij
Bijna alle vleeswaren en worstsoorten worden binnen ons eigen bedrijf gemaakt.
Misschien lijkt het maken van de verschillende producten simpel
toch is dat het niet.
Vanwege hygiëne kunnen tijdens het worst maken geen andere activiteiten plaatsvinden in de worstmakerij. En natuurlijk moet de volle aandacht besteedt worden aan de worst. Als de vleeswaar of worst soort “gemaakt” is, is hij nog niet gereed voor consumptie.
Er moet nog een proces uitgevoerd worden. Dit kan koken, roken, grillen, bakken, braden of pekelen zijn of een combinatie van deze. Pas als dit alles gebeurd is, kunnen wij de vleeswaar of worstsoort met trots aan u presenteren.
Hollands varkensvlees van de hoogste kwaliteit
Vakmanschap in onze uitsnijderij
Een greep uit ons Ambachtelijke & bekroonde worstmakerij assortiment
De Nederweerter Bekroonde Peelham!
Onze absolute trots!
Uitgesneden van de ham van het varken in onze uitsnijderij. Hierna wordt de ham gezouten, gepekeld en gaat het onze voor 2 maanden rijpen in het zout. Daarna wordt de ham afgerookt en gaat het onze eeuwenoude droog kelder in om verder te drogen voor min. 3 maanden.
Deze met zorg vervaardigde hammen zijn van de hoogste kwaliteit. Op verschillende slagers vakwedstrijden vallen onze hammen telkens in de prijzen. In hartje Nederweert ligt onder ons een pand een eeuwen oude kelder waarvan de gewelven nog zichtbaar zijn. Deze is helemaal uitgegegraven en uitermate geschikt voor het drogen van rauwe producten. Onze eigen middeleeuwse klimaat kelder!
De Peelham is uniek product wat enkel te vinden is in onze slagerij!