Hammen Uit Eigen Droog Kelder!
Rauwe Hammen Specialist
In de jaren 70 begon John Hermanns met het produceren van eigen Hammen. Na het zorgvuldig uitbalanceren van de juiste kruiden, specerijen, zoutgehalte en luchtvochtigheid kwamen de eerste hammen uit de productie. Toendertijd werd gebruik gemaakt van een droog kamer. Dit bleek al snel niet te functioneren omdat het een te kleine ruimte was.
Bij toeval werd een gewelf ontdekt onder de winkel van de slagerij. Dit voldeed uitstekend als droogkamer door het klimaat in de kelder.
Het Begint Allemaal Met Goed Varkensvlees
de basis van een goede rauwe ham
Het is van belang dat de varkens het juiste vet/mager gehalte hebben met het juiste gewicht. Daarnaast is de PH waarde van het vlees erg belangrijk. Hierbij is het noodzakelijk dat de varkens weinig stress gehad hebben.
We gebruiken het Ruyghveen varkensvlees voor onze hammen. Dit varkensvlees is kwalitatief perfect voor rauwe hammen te maken. De boeren verzorgen overigens de varkens met liefde en ze hebben weinig reisafstand naar het slachthuis wat ervoor zorgt dat de PH waarde juist is.