7 dagen per week bestellen, ieder moment van de dag

Dinsdag t/m vrijdag ophalen van 12:00 tot 18:00 Zaterdag van 12:00 tot 16:00

Voor kerst kunt u bestellen op feestdagenbijslagerijhermanns.nl
Picanha – Staartstuk

Picanha – Staartstuk

Picanha is een mooi stuk vlees wat vergelijkbaar is met rosbief of zelfs biefstuk. In het Nederlands is de benaming ‘Staartstuk’ en worst het gebruikt als Rosbief. In Brazilië is Picanha de meest gegeten vleessoort. Het vlees heeft een driehoekige vorm met een kleine laag vet aan de bovenkant. Dit vet zorgt voor een uitzonderlijke smaakbeleving!

Een picanha kun je bereiden als braadstuk of als steak. Kies je voor een picanha als braadstuk, gebruik dan de oven om te braden tot een kerntemperatuur van 47 graden en grill het stuk af in de pan of grillpan. Kies je voor steaks, snij dan steaks van 2,5 cm dik, grillen als steak en lekker rood eten. Peper en zout uit de molen is voldoende.

8.1332.50

Bereidingswijze voor in de oven;

Haal de Picanha 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Verwarm de oven voor op 200 ℃ graden.
Leg de Picanha in een braadslede en braad vervolgens 5 minuten.
Zet de temperatuur terug tot 175 ℃ graden.
Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 48 °C is bereikt (Dit kun je meten met een kerntemperatuurmeter).
Haal de braadslede uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

Bereidingswijze voor op de BBQ;

Haal de Picanha 1 uur voordat het vlees de BBQ op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Verwarm de BBQ tot een temperatuur van 110 °C.
Plaats de kerntemperatuurmeter in het vlees.
Wanneer de Picanha een kerntemperatuur van 48 °C heeft bereikt, pak je de Picanha in met aluminiumfolie en laat je hem vervolgens 10 minuten rusten.

Nog meer lekkers!

0
    0
    Je winkelwagentje
    Je winkelwagen is leegVerder winkelen
      Verzilver Coupon