Blinde vink is een Nederlands en Belgisch gerecht, gemaakt van gekruid gehakt omwikkeld met een dun lapje vlees (bijvoorbeeld kalfsvlees of hamlap). Een bijzondere vorm van de blinde vink is de slavink waarbij het gehakt met spek wordt omwikkeld.Het recept bestond al in de achttiende eeuw in de Provence waar men sprak over alouettes sans tête (“leeuweriken zonder kop”). In Frankrijk is dit gerecht over het algemeen bekend onder de naam Paupiette.
De blinde vink wordt gebraden en in het algemeen gegeten in een avondmaaltijd met aardappelen en groente, waarbij (een deel van) het vet waarin het vlees gebraden is over de aardappelen gegoten wordt. De blinde vink is een van de eerste door de Nederlandse slagers voorbereide combinatie producten met vlees en nog altijd in trek. In het Franstalige deel van België wordt blindevink “oiseau sans tête” genoemd en in verschillende regio’s in Vlaanderen “vogel(tje) zonder kop” en “loze vink”.
per stuk
€1.95 per stuk
Braden 15-20 minuten
Gekoeld bij ≤ 4°C 2-3 dagen; diepvries 3 maanden
varkensgehakt 79.2%, varkensvlees, paneermeel (tarwe, rogge) (gluten), bloem, zout, water, mosterdmeel (mosterd), kruiden, paprikaextract, paprikapoeder, gebakken ui, gehydrolyseerd eiwit (soja), peper, plantaardige olie (raap, palm, zonnebloem), foelie, e160 (b), peterselie, e160 (c), cayenne, e301, uien, karwijzaad, paprika, prei, maltodextrine, koriander, gemberpoeder, e330, geroosterde ui, uipoeder, gistextract, nootmuskaat, knolselderij (selderij), pastinaak, natuurlijk ui aroma, kurkuma, kool, witte kool en kruidenolie
Magesloten
Di 08:30 t/m 18:00
Wo 08:30 t/m 18:00
Do 08:30 t/m 18:00
Vr 08:30 t/m 18:00
Za 08:00 t/m 16:00
Zo gesloten
Gildeslagerij John Hermanns
Kerkstraat 83
6031 CG, Nederweert
T 0495-632119
Einfo@slagerijhermanns.nl