Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht, dat wordt bereid met paarden- of rundvlees. Zuurvlees lijkt op stoofvlees en hachee. De naam komt van het vooraf marineren van het vlees in azijn. Maar de smaak is, in tegenstelling tot hachee, zoet. Het zuur van de azijn wordt namelijk ruimschoots gecompenseerd door de toevoeging van peperkoek en stroop. Ons zuurvlees is gemaakt van rundvlees.
Zakje per 500 gram:
€1.90 per 100 gram
Leg het kookzakje voor 10/15 minuten in een pannetje met kokend water. Hierna open knippen en serveren
Gekoeld bewaren onder 7 graden. Zie verpakking voor THT. Onze kookzakjes hebben een lange THT.
Ingrediënten: rundvlees 50%, water, ui, suiker, gemodificeerd zetmeel (MAïS), tomaten, appelstroop 2% (appelsap, beetwortelsap), plantaardige olie (raapzaad, ui), zout, azijn, kleurstoffen: E150a, E150c, E160a, emulgator: E472c, kruidnagel, TARWEbloem, peper, laurier, smaakversterker: E621, aroma, plantaardig eiwit (SOJA), kruiden en specerijen, citroenzuur, antioxidant: E306, gemodificeerd zetmeel: E1412, glucosestroop, aroma (SOJA, TARWE), smaakversterkers: E631, E627, E621, kleurstof: E150c, kruiden, groenten (in wisselende samenstelling wortel, prei), aardappelzetmeel, verdikkingsmiddel: E412, gistextract.
Magesloten
Di 08:30 t/m 18:00
Wo 08:30 t/m 18:00
Do 08:30 t/m 18:00
Vr 08:30 t/m 18:00
Za 08:00 t/m 16:00
Zo gesloten
Gildeslagerij John Hermanns
Kerkstraat 83
6031 CG, Nederweert
T 0495-632119
Einfo@slagerijhermanns.nl